Amazon julkaisi uusia Kindle-lukulaitteita ja Kindle Fire HD -tabletit

Panu Roivas
6. syyskuuta, 2012 22:20

Amazon on tänään julkaissut kasan uusia Kindle-tuotteita kilpailemaan Applen iPadin ja Googlen Nexus 7:n kanssa.
Amazonin halvinta tarjontaa edustaa puhtaasti e-lukulaitteeksi tarkoitettu Kindle, joka irtoaa USA:ssa 69$ hintaan, eli hintaa tiputettiin edellisestä mallista kympillä. Muilta osin 6" kokoinen e-lukija on identtinen edeltävän version kanssa, mutta Amazonin mukaan uudessa versiossa on uusia fontteja ja tarkempi teksti.


Perus-Kindlen lisäksi tarjolle tulee Kindle Paperwhite 3G-yhteydellä ja uudella tarkemmalla näytöllä (212 ppi). Paperwhite-näyttö lupaa tarkkuuden lisäksi myös entistä parempaa kontrastia. Uusi Kindle on vain 9,1 mm paksu ja painaa n. 212 g. Kindle Paperwhite tulee myyntiin lokakuun alussa 119$ hintaan WiFillä ja 179$ 3G:llä.


Myös nykyisen Kindle Firen sisuskalut saivat päivitystä entistä nopeamman prosessorin ja kaksinkertaisen RAM-muistin muodossa. Lisäksi laitteen akkukesto on entistä pitempi. Fire on Amazonin halvin värinäytöllinen tablet, joka käyttää muokattua Android-käyttöjärjestelmää Amazonin palveluilla varustettuna. Hintaa 7-tuumaisella tabletilla on vain 159$, eli 40$ vähemmän kuin entisellä Kindle Firella.


kuva: The Verge


Kindle Fire saa myös isoveljen, jonka speksit ovat jo kilpailukykyiset muiden Android-tablettien kanssa. Kindle Fire HD käyttää 8,9" 1920x1200-resoluution IPS-näyttöpaneelia, johon on istutettu laminoitu kosketuspinta joka Amazonin mukaan vähentää heijastuksia 25%. Sisukaluina toimii Texas Instrumentsin uusi OMAP 4470, joka päihittää muun muassa Nvidian Tegra 3:n suorituskyvyssä. Amazon on mahduttanut tablettiin myös stereokaiuttimet Dolby Digital Plus -tekniikalla. Mukana on myös MIMO-kaksoisantennit, joiden on tarkoitus parantaa WiFi-kuuluvuutta. Tallennustilaa Kindle Fire HD:ssa on 16 Gt.


Kindle Fire HD 7" tulee myyntiin syyskuussa huokealla 199$ hinnalla, ja 8,9" 1920x1200 versio marraskuussa hintaan 299$. Tarjolle tulee myös 4G LTE versio 32 Gt muistilla 499$ hintaan. Amazonin laitteet nojautuvat vahvasti yrityksen verkkokauppaan, ja näin ollen tuotteiden myynti tapahtuu vain maissa joissa Amazon tarjoaa palveluitaan, eli Suomessa niitä ei toistaiseksi nähdä myynnissä.

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Kindle Kindle Fire Kindle Fire HD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.