HTC aikoo kokeilla uudelleen onneaan täppärivalmistajana

Manu Pitkänen
27. elokuuta, 2012 12:34

Älypuhelimistaan parhaiten tunnettu taiwanilainen HTC aikoo Digitimes-verkkosivuston mukaan julkaista vielä tämän vuoden aikana taulutietokoneen. Yhtiö esitteli vuosi sitten Flyer- ja Jetstream-tabletit, mutta niiden jälkeen yhtiöltä ei ole tablet-tietokoneita pahemmin näkynyt.
Käyttöjärjestelmävalinnoista Digitimes ei sano mitään, mutta vaihtoehdot rajoittuvat tällä hetkellä käytännössä Androidiin ja Windows 8:aan. Microsoft ei kelpuuttanut HTC:tä ohjelmiston kehittäjäkumppaniksi, minkä takia Googlen Android vaikuttaa todennäköisimmältä valinnalta. Yhtiö on muissakin tuotteissa tukeutunut Androidiin.
Digitimesin tietojen mukaan Googlen Nexus 7 -tabletin saama huomio sai HTC:n arvioimaan tablet-strategiaansa uudemman kerran. Google pyysi alun perin juuri HTC:tä taulutietokoneensa yhteistyökumppaniksi, mutta taiwanilaisvalmistaja hylkäsi tarjouksen.
Edellisen perusteella HTC suunnittelisi pientä, noin 7-tuumaista, taulutietokonetta, mutta 10-tuumainen malli ei ole myöskään mahdottomuus. Pikkutäppäreiden kategoriassa on luvassa kovaa kilpailua, sillä tiettävästi markkinajohtaja Applella on samankaltaisia suunnitelmia ja Amazoniltakin saatetaan nähdä syksyn aikana uudistettu Kindle Fire.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Google Asus Nexus 7 Google Nexus 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.