Tekijänoikeusjärjestö RIAA:n budjetti koki kolauksen

Panu Roivas
24. elokuuta, 2012 22:11

Yhdysvaltalaisen tekijänoikeusjärjestö Recording Industry Association of American (RIAA) budjetti on leikattu melkein puoleen vuotta aikaisemmasta, ja samalla henkilöstöä on karsittu 40 prosentilla.
RIAA edustaa yhdysvaltalaisen musiikkiteollisuuden etuja, ja sen budjetti muodostuu alan yritysten tuesta. Ilmeisesti ne eivät ole kuitenkaan olleet tyytyväisiä RIAA:n tuloksiin nykyisellä budjetilla.
Kaksi vuotta sitten RIAA:n budjetti oli 51,35 miljoonaa dollaria, ja RIAA:lla oli 117 työntekijää. Budjettileikkauksien myötä RIAA saa vain 29,1 miljoonaa dollaria, ja joutuu vähentämään henkilöstöään 72 työntekijään.
Budjettileikkauksista huolimatta RIAA kuluttaa samat n. 2,3 miljoonaa dollaria musiikkiteollisuuden etujen lobbaukseen. Vaikka lobbausbudjetti on pysynyt paikoillaan, oikeudenkäyntejä RIAA on rajoittanut kovemmalla kädellä, kulujen tippuessa 16,5 miljoonasta dollarista 2,34 miljoonaan.
RIAA on tällä hetkellä kehittämässä yhteistyössä operaattorien ja tekijänoikeuksien haltijoiden kanssa varoitusjärjestelmää, joka ottaa oppeja Ranskan kolmen hudin laista, eli laitonta materiaalia lataaville lähetetään ensin useampi varoitus ennen jatkotoimiin ryhtymistä. Ranskassa laki ei ole kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, ja sitä varten kyhättyä Hadopi-organisaatiota uhkaa lakkautus.

Lue myös nämä
Tägit
RIAA tekijänoikeus musiikkiteollisuus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.