Ubisoft: 93-95% PC-peleistä hankitaan laittomasti

Panu Roivas
22. elokuuta, 2012 21:35

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemotin mukaan 93-95% peleistä on hankittu laittomin keinoin.
Ubisoft ei ole ollut viime aikoina PC-pelaajien suosiossa DRM-sotkujen myötä, eikä itse yrityksen toimitusjohtajalla tunnu olevan luottamusta PC-pelaajien rehellisyyteen. Guillemot kertoi Gamescon-tapahtuman yhteydessä 93-95% PC-peleistä olevan laittomia kopioita, joskaan lukeman todenperäisyydelle ei ole annettu sen kummempia todisteita.
Guillemot uskoo free to play -pelien olevan PC:n tulevaisuus, vaikka niissäkin vain 5-7% käyttäjistä maksaa sisällöstä. Ranskalaispomon mukaan F2P-pelit ovat hyvä mahdollisuus kasvattaa liikevaihtoa niillä markkina-alueilla, jotka ovat kärsineet pahiten piratismista.

"F2P on tapa päästä lähemmäksi asiakkaita, ja varmistaa että liikevaihtoa tapahtuu. PC:llä vain 5-7 prosenttia F2P-pelaajista maksaa, mutta PC:llä ylipäätään vain 5-7% maksavat peleistään, loput waretetaan. Liikevaihto, jota saamme F2P-pelaajilta on pitempiaikaista, joten voimme jatkaa sisällöntuotantoa."

Ubisoftin pöytään leivän tuo kuitenkin jatkossakin konsolit, ja Guillemot uskookin uuden sukupolven konsolien tuovan virkistystä konsolipelien myyntiin.
"Meidän on oltava varovaisia uusien konsolien myötä. Sanotaan, että perinteinen pelimarkkina on laskussa, ja F2P kaikki kaikessa - en ole kuitenkaan samaa mieltä. Odotamme uusia konsoleita - uskon että uudet konsolit antavat suuren piristysruiskeen pelialalle, kuten aina ennenkin on käynyt. Tällä kertaa heillä kesti liian pitkään, joten markkinat ovat jääneet odottamaan."
"On todella tärkeää, että uusia konsolisukupolvia tulee säännöllisesti tuomaan innovaatioita alalle, joten mielestäni olemme odotelleet jo liian pitkään. Tärkeää on, että kun tämä uusi sukupolvi vihdoin tulee, se tuo mukanaan riittävästi innovaatioita vahvistaakseen markkinoita."

Lue myös nämä
Tägit
Ubisoft pelikonsolit F2P
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.