Netflix tuo kuukausimaksullisen videovuokrauksen Suomeen

Teemu Laitila
15. elokuuta, 2012 11:12

Maailman suurin maksullinen netti-tv-palvelu Netflix avautuu Suomessa vielä tämän vuoden aikana. Tähän saakka palvelu on toiminut vain Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Irlannissa ja Englannissa, mutta huhut Suomen ja Pohjoismaiden julkaisusta ovat liikkuneet jo hetken aikaa.
Netflix tarjoaa käyttäjille elokuvia ja tv-sarjoja kuukausimaksua vastaan. Irlannissa palvelun hinta on 6,99 euroa kuukaudessa ja hinta asettunee Suomessa todennäköisesti saman suuntaisiin lukemiin. Palvelun tarjonta koostuu SD- ja HD-laatuisista videoista ja sisällöksi pyritään saamaan myös paikallista tarjontaa.
Netflixin käyttöön ei tarvita välttämättä tietokonetta, vaan palvelu toimii myös useissa muissa laitteissa kuten pelikonsoleissa, älytelevisioissa ja muissa televisiion liitettävissä lisälaitteissa kuten BluRay- ja DVD-soittimissa. Netflix ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut, mitkä laitteet ovat tuettuina Suomen julkaisun yhteydessä.
Laajalla tarjonnalla varustettu netti-tv-palvelu kilpailee asiakkaista paikallisten tv-kanavien kanssa. Palvelu tarjoaa laillisen kanavan elokuviin ja tv-sarjoihin myös niille ihmisille, jotka eivät halua istua telkkarin edessä tiettyyn kellonaikaan tai jotka eivät edes omista televisiota. Markkinointi & Mainonta -sivuston mukaan Media & Message -tapahtumassa viime viikolla puhunut MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko ei kuitenkaan usko Netflixin yltävän varteenotettavaksi haastajaksi kotimaisilla viihdemarkkinoilla. Rotkon mukaan Netflix tuskin pystyy kannattavaan liiketoimintaan Suomen pienillä markkinoilla vielä moneen vuoteen, eikä kotimaisilta tv-toimijoilta ole ainakaan apua luvassa. "Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapisteitä", Rotko kommentoi viime viikolla liikkelle lähteneitä huhuja. Rotkon mukaan MTV ei aio myydä sisältöjään kilpailijansa käyttöön.
Netflix ei ole vielä vahvistanut palvelun tarkempaa avausajankohtaa eikä tulevaa kuukausihinnoittelua. Myös tarkempi sisältövalikoima ilmoitetaan myöhemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Netflix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.