Demonoidin tarina lopussa -- domain-nimet laitettiin myyntiin

Teemu Laitila
14. elokuuta, 2012 11:24

Yhden maailman suosituimman torrent-sivuston Demonoidin domain-nimet on laitettu myyntiin viime viikkoisen poliisi-iskun jälkeen. Demonoid ei ole ensimmäitä kertaa poliisien kohteena ja käyttäjät ovat toivoneet sivuston ilmaantuvan linjoille jossain muussa maassa, mutta osoitteiden myynti vaikuttaa lopulliselta päätökseltä sivuston kuoppaamiseksi.
Raporttien mukaan sivuston meksikolainen ylläpito on myös joutunut poliisitutkinnan kohteeksi, mutta TorrentFreak kertoo, että teknisestä ylläpidosta ja myös domain-nimistä vastannut henkilö on vielä vapaalla jalalla. Sivuston kolme domainia ovat huutokaupan Sedo.de-palvelussa. Tarjouksia voi tehdä osoitteista Demonoid.me, Demonoid.ph ja Demonoid.com.
Ukrainassa sijainneet palvelimet takavarikoitiin kansainvälisessä operaatiossa, jonka taustalla vaikutti amerikkalainen musiikintuottajien etujärjestö IFPI. Demonoidin ongelmat alkoivat jo muutama viikko takaperin, jolloin sivusto joutui DDoS-hyökkäyksen kohteeksi. Demonoidin entisen palveluntarjoajan mukaan on myös todennäköistä, että sivustolle murtauduttiin hyökkäysten aikana. Ukrainan viranomaiset takavarikoivat Demonoidin palvelimet viime viikolla. IFPI:n edustaja on kiitellyt kansainvälistä yhteistyötä. "Demonoidin sulkemiseksi toteutettu operaatio oli hieno esimerkki kansainvälisestä yhteistyöstä, jonka avulla saatiin suljettua suuria määriä musiikkia laittomasti levittänyt sivusto", IFPI:ltä kommentoidaan.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Demonoid
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.