Microsoftin Metro-tyyli on nyt pelkkä Windows 8

Teemu Laitila
10. elokuuta, 2012 9:40

Microsoft aikoo kutsua kulmikasta Metro-tyyliään tulevaisuudessa pelkästään Windows 8 -tyyliksi. Yhtiö lopetti Metro-nimen käytön kun sen "tärkeä eurooppalainen kumppani" ilmaisi asiasta tyytymättömyytensä.
Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo lähteisiinsä vedoten, että yhtiön uuden linjan mukaan Metro-nimitys korvataan tulevaisuudessa yksinkertaisella Windows 8 -termillä. Metro-tyylinen ohjelma on siis tulevaisudessa Windows 8 -tyylinen ohjelma ja Metro-käyttöliittymä on Windows 8 -käyttöliittymä.
Windows Phone on ollut tähän saakka yksi Metro-tyylin lippulaivoista, mutta tulevaisuudessa myös puhelinten yhteydessä tullaan käyttämään Windows 8 -nimitystä. Microsoft ei ole vielä virallisesti vahvistanut asiaa, mutta Windows 8 application -termiä on jo käytetty esimerkiksi Lenovon tuoreissa markkinointimateriaaleissa.
Metro-nimtys on Windows Phone -järjestelmän julkaisusta lähtien viitannut Microsoftin kehittämään kulmikkaaseen ja yksinkertaiseen ulkoasutyyliin sekä Windows 8 -sovellusten tapauksessa myös niiden pohjana toimivaan ohjelmistokehykseen (WinRT).

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.