Ranskan kulttuuriministeri haluaa rampauttaa maan kyttäysviraston

Manu Pitkänen
4. elokuuta, 2012 13:30

Ranskan kulttuuriministeri Aurélie Filippetti kertoi Le Nouvel Observateur -lehdelle, etteivät maassa käytössä oleva kolmen hudin laki ja sitä varten perustettu Hadopi-virasto ole saavuttaneet niille asetettuja tavoitteita.
Ne eivät ole onnistuneet kitkemään verkkopiratismia, eikä kansalaisten uhkailu ole saanut heitä ostamaan viihdettä laillisista jakelukanavista. Filippettin mielestä 60 viranomaisen palkkaaminen ja 12 miljoonan euron käyttäminen miljoonan sähköpostin lähettämiseen ei ole erityisen fiksua. Internet-yhteyksien katkaiseminen kansalaisilta ei ole ministerin mielestä oikea tapa puuttua ongelmaan.
Kolmen hudin lain ajatuksena on, että liittymän omistajan yhteys katkaistaan jos hän jää kolme kertaa kiinni verkkopiratismista.
Filippetti aikoo vaatia lain valvonnasta vastaavan Hadopi-organisaation budjetin rajua leikkaamista. Ministerin mukaan hän kannattaa budjettien leikkaamista kaikilta niiltä virastoilta, joiden tuloksia ei pystytä näyttämään toteen. Tarkempia tietoja Hadopin rahoituksesta on luvassa myöhemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Ranska kolmen hudin laki Hadopi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.