Asus nopeuttaa USB 3.0 -liitäntää

Panu Roivas
27. heinäkuuta, 2012 20:29

Asus mainostaa olevansa ensimmäinen yritys, joka tarjoaa täyden USB 3.0 UAS-protokollatuen emolevyillään. Uusi tekniikka lupaa parantaa USB-siirtonopeuksia parhaimmillaan 70 prosenttia.
UASP, tai USB attached SCSI protocol, on uusi protokolla USB-liitännän ja massamuistien väliseen tiedonsiirtoon. Nykyisellään käytössä oleva Bulk-Only Transport (BOT) -protokolla on perujaan USB 1.1:n ajoilta, ja nimensä mukaisesti se on melko yksinkertainen verrattuna uuteen UASP-protokollaan.


Vaikka Asus mainostaa UAS-protokollan nopeuttavan tiedonsiirtoa parhaimmillaan 70%, Hot Hardwaren tekemien testien perusteella käytännön nopeutus on vaatimattomampi 5-20%. Suurin nopeutus tapahtuu yllättäen aseman sisäisessä kopioinnissa. Nopeusetu näkyy myös paremmin nopeammissa ulkoisssa massamuisteissa.
UASP tarvitsee tuen emolevyltä sekä massamuistilaitteelta. Tällä hetkellä tarvitset siis Asuksen UASP-tuellisen emolevyn ja Asmedian kontrollerilla varustetun ulkoisen kiintolevyn tai kiintolevykotelon. Asus tarjoaa myös erillisen Turbo-moden niille, joilla ei ole yhteensopivaa ulkoista kiintolevyä, mutta Turbo mode käyttää vain optimoitua BOT-protokollaa.

Lue myös nämä
Tägit
Asus USB 3.0 UASP
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.