Microsoft esittelee Windows 8:n grafiikkaparannuksia

Panu Roivas
25. heinäkuuta, 2012 19:11

Uuusimmassa Building Windows 8 -blogissa Microsoft keskittyy esittelemään laitteistopohjaisen kiihdtyksen tuomia etuja työpöytägrafiikan piirtämisessä.
Windows 8 tuo kiistellyn Metro-käyttöliittymän lisäksi parannuksia myös perinteiselle työpöydälle parannetun laitteistokiihdytyksen myötä. Microsoftin Graphics Group Programme Manager Rob Copelandin mukaan grafiikan suorituskyky on ollut tärkeä fokus uudessa käyttöjärjestelmässä.


Windows 8 parantaa tekstin renderöintisuorituskykyä jopa 336 prosentilla. Dokumenttien muotoilu kappaleisiin on 150 prosenttia entistä nopeampaa, ja käyttöliittymän tekstin renderöinti on 131 prosenttia nopeampi kuin Windows 7:ssä. Lisäksi Windows 8 parantaa myös geometriasuorituskykyä muun muassa uuden Target Independent Rasterisation (TIR) -tekniikan muodossa. TIR vaatii kuitenkin näytönohjaimelta DirectX 11.1 -tuen.

Olemme tehneet läheistä yhteistyötä laitteistopartneriemme kanssa suunnitellessa TIR-tekniikkaa. Tämän yhteistyön tuloksena olemme saavuttaneet dramaattisia parannuksia. DirectX 11.1:ä tukevat laitteet ovat jo markkinoilla, ja teemme yhteistyötä partneriemme kanssa varmistaaksemme, että lisää TIR-tekniikkaa tukevia tuotteita on laajasti saatavilla.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8 laitteistokiihdytys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.