Teini kuoli pelattuaan liikaa Diablo III:a

Panu Roivas
19. heinäkuuta, 2012 16:20

Aasialaiset pelaajat ovat tunnettuja omistautumisestaan peleille, mutta pelimanuaalien suositukset taukojen pitämisestä eivät ole aivan turhia. Tämän sai kokea viimeisimmäksi Taiwanilainen pelaaja, joka kuoli pelattuaan 40 tuntia Diablo III:a putkeen.
18-vuotias Chuang oli varannut yksityishuoneen nettikahvilasta perjantaina 13. heinäkuuta, ja kuoli kaksi päivää myöhemmin pelattuaan Diablo III -peliä 40 tuntia putkeen syömättä. Chuang löydettiin ensin nukkumasta pöydän äärestä, mutta herättyään hän nousi pystyyn ja kaatui tajuttomana, ja todettiin myöhemmin sairaalassa kuolleeksi. Kuolemansyyksi todettiin samassa asennossa pitkään istuminen, joka oli aiheuttanut kuolettavan verenkierto-ongelman.
Chuangin kuolema ei ole ensimmäinen liikapelaamisesta johtunut kuolema, vaan Aasian suunnalla kuolemia on tapahtunut vuosien varrella useita. Itsensä kuolleeksi pelanneiden lisäksi Shanghaissa vuonna 2005 eräs pelaaja murhasi kanssapelaajansa veitsellä pelaajan myytyä murhaajalta lainaamansa peliesineen Ebay-verkkokaupassa. Murhaaja todettiin myöhemmin syylliseksi ja sai teostaan kuolemantuomion.
Myös Yhdysvalloissa on kunnostauduttu pelaamiseen liittyviin kuolemiin, mutta hieman eri tapaan kuin Aasiassa. Siinä missä Aasialaiset ovat pelanneet itsensä hengiltä, Yhdysvalloissa on useampi tapaus, jossa lapset on jätetty heitteille ja kuolleet valvojan tai vanhemman keskittyessä pelaamiseen. Tosin viimeisimmässä tapauksessa vuodelta 2010 16-vuotias poika tappoi äitinsä vasaralla äidin takavarikoitua pojan PlayStation-pelikonsolin.

Lue myös nämä
Tägit
Diablo III
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.