Microsoftin selaintaktiikat taas EU:n syynissä

Panu Roivas
19. heinäkuuta, 2012 17:53

Microsoftia uhkaavat taas EU:n jättisakot kun se ei onnistunutkaan toteuttamaan EU:n käskemän selainvalikon ylläpitoa käyttöjärjestelmässään. Lisäksi EU on päättänyt alkaa tutkimaan uudelleen Microsoftin selainkäytäntöjä, erityisesti sitä, aikooko Microsoft taas unohtaa kilpailevien selainten tarjoamisen Windows 8:n myötä.

Euroopan komissio
ilmoitti tällä viikolla aloittavansa tutkimuksen Microsoftin kilpailutaktiikoista selainsodassa. Vuonna 2009 komissio käski Microsoftia lisäämään valintaruudun vaihtoehtoisille selaimille Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmiin. Selainruutua ei kuitenkaan ole nähty Windows 7 SP1 -koneissa, ja Microsoft kertoi syyksi teknisen virheen.

"Teknisen virheen takia emme pystyneet tarjoamaan BCS-sovellusta PC-koneille, jotka tulivat varustettuna Windows 7:n service pack 1 -päivityksellä."

EU:n kilpailukomissaari Joaquin Almunian mukaan selainvalikon puuttuminen jätti 28 miljoonaa kuluttajaa ilman selainvaihtoehtoa. Microsoft saattaakin tämän ansiosta saada itselleen tuhdit sakot.

Reutersin
mukaan komissio aikoo tutkia myös Windows 8 -käyttöjärjestelmän selainkäytänteitä. Väitteiden mukaan Microsoft ei tarjoa täyttä rajapintaa muille selaimille Windows 8:ssa. Tähän liittyen tutkimuksen alla on myös väite, että Microsoftin Windows RT -käyttöjärjestelmälle ei voi asentaa ollenkaan muita selaimia. Google ja Mozilla ovat jo aiemmin kertoneet, että RT-tableteille voitaisiin julkaista vain hyvin rampautettu kolmannen osapuolen selain.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Euroopan komissio
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.