Apple ja Microsoft käyvät sanaharkkaa PC:n kuolemasta

Manu Pitkänen
13. heinäkuuta, 2012 21:03

PC:n kuolemasta on puhuttu jo vaikka kuinka pitkään. Apple on panostanut voimakkaasti mobiilimarkkinoille (PC:n tappajiin), kun taas Microsoft on tulossa samoille apajille hieman jälkijunassa ja erilaisella konseptilla. Nyt kun Microsoftin ensimmäinen tableteille optimoitu käyttöjärjestelmä, Windows 8, on tulossa iPadin dominoimalle markkinoille, alkaa sanaharkka yhtiöiden välillä kasvaa.
Microsoftin operatiivinen johtaja Kevin Turner piti yhtiön Worldwide Partner Conference -tilaisuudessa puheen, jossa hän lyttäsi Applen filosofian PC:n jälkeisestä ajasta. Microsoftilla ajatellaan, ettei ole olemassakaan mitään PC:n jälkeistä aikakautta. Uusia laitetyyppejä tulee kokoajan markkinoille lisää, mutta PC ei häviä mihinkään. Tableteille, älypuhelimille (älytelevisiot, ...) ja tavallisille tietokoneille löytyy tässä ajatusrakennelmassa oma paikkansa. Tämän vuoksi olisikin parempi puhua PC+-aikakaudesta.
Vaikka laitetyyppejä on useita, eivät ne kaikki tarvitse omaa käyttöjärjestelmää, kertoo Turner. Applen toimitusjohtaja on toisaalta todennut, ettei erilaisia laitteita ole järkevää yhdistää. Tällä lausumalla Cook iskee Microsoftin rummuttamaa näppäimistö-kosketusnäyttö-hybridilaitteita vastaan.
Applen maailmassa mobiililaitteilla on oma ja Mac-tietokoneille oma käyttöjärjestelmä. Tosin Apple on selvästi pyrkinyt lähentämään iOS:ää ja OS X:ää viime aikoina. Tässä Apple menee vikaan Turnerin mielestä. Eri laitetyyppien käyttöjärjestelmät vaativat saumatonta yhtenäisyyttä, jota Windows 8 ja Windows Phone 8 Microsoftin mielestä tarjoavat. Ohjelmistoyhtiö uskoo heidän strategian muuttavan kokonaan tavan käyttää tietokonetta, tablettia ja älypuhelinta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Microsoft iPad 2 Windows 8 iPad 3 Windows RT Microsoft Surface Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.