MIT:llä kehitetään holografista 3D-televisiota

Panu Roivas
12. heinäkuuta, 2012 15:08

Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) tutkijat ovat kehittämässä uudenlaista holografista televisiota, joka tarjoaa katsojalle entistä syvemmän katseluelämyksen - ilman laseja.
MIT:n tutkijoiden kehittämä kolmea LCD-paneelia hyödyntävä ratkaisu siirtää kuvaa käyttäjän sijainnin mukaan toisin kuin nykyiset lasittomat 3D-näytöt, joissa katsojan oltava tarkalleen määrätyssä optimaalisessa paikassa. Tämä mahdollistaa myös ikkunaefektin, eli siirtämällä päätä voi yrittää kurkistaa näytön reunojen taakse.
High Rank 3D (HR3D) -nimellä kulkeva projekti yhdistää kaksi näyttöä, jotka luovat 3D-kuvan tietokonealgoritmien avulla katsojan perspektiivistä riippuen. Koska perspektiivejä voi olla satoja, realistisen 3D-illuusion luomiseen tarvittaisiin 1000 Hz näyttö.
Koska 1000 Hz paneeleja on niukanlaisesti tarjolla, MIT:n tutkijat ovat lisänneet kolmannen LCD-paneelin, jonka avulla hertsejä tarvitaan enää 360. Tällä hetkellä nopeimmat televisiot ovat 240 Hz tasolla, mutta 360 Hz ei pitäisi olla vaikea toteuttaa lähitulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Tägit
3D Hologrammi stereoskooppinen 3D MIT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.