Kehitteillä sadan dollarin Android-pelikonsoli OUYA

Matti Robinson
11. heinäkuuta, 2012 16:07

Miltä kuulostaa avoin, Androidiin perustuva, sadan taalan hintainen pelikonsoli, jolla pelaaminen on ilmaista? Liian hyvältä ollakseen totta kenties? No itseasiassa näin se vielä toistaiseksi onkin. Tosin, mikäli Los Angelesistä kotoisin olevan yrityksen OUYA-projektiin uskoo, niin ennen pitkää tästä tulee totta.
OUYA on televisioon liittettävä pelikonsoli, jonka tarkoituksena on tuoda edullinen pelaaminen kaiken kansan TV-ruuduille. Tärkeää on, että kehittäminen on helppoa ja halpaa ja että kaikki pelit ovat ainakin testattavissa ilmaiseksi. Kehittäjät voivat tarjota perinteisen ilmaisen demon tai vaikkapa koko pelin ja rahastaa pelin sisäisillä ostoilla.
Konsolin tekniikka voisi olla vaikkapa tabletista peräisin. Tarjolla on Tegra 3 -järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia, HDMI-, USB-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet sekä Android 4.0 -käyttöjärjestelmä. OUYAlta kerrotaan, että kaikki on kiinni tavallisilla ruuveilla ja laitteistovelhot voivat tehdä vaikkapa omia USB- tai Bluetooth-lisälaitteita. Laitteen roottaaminenkin on helppoa eikä edes katkaise takuuta.
Projekti sai kovasti tuulta purjeisiin kun se lisättiin Kickstarter-rahoitussivustolle. Hetkessä suosio kasvoi niin suureksi, että Kickstarterin ennätykset paukkuivat. Kahdessatoista tunnissa meni rikki haettu 950 000 dollaria ja nyt vajaan kahden päivän jälkeen ollaan jo yli 2,5 miljoonassa. Pebble-älykellon 10 miljoonan ennätyslukemat ovat enemmän kuin vaarassa kun OUYAn rahoitusaikaa on jäljellä vielä 28 päivää.
Lisätietoja projektista ja tietysti eri rahoitustavoista löydät Kickstarterin OUYA-sivulta.

Lue myös nämä
Tägit
Android Tegra 3 OUYA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.