Mozilla lopettaa Thunderbirdin aktiivisen kehittämisen

Teemu Laitila
7. heinäkuuta, 2012 12:33

Mozilla-säätiö ilmoittaa lopettavansa Thunderbird-sähköpostiohjelman aktiivisen kehittämisen. Thunderbirdillä on yli 20 miljoonaa käyttäjää, joiden ei kuitenkaan tarvitse välttämättä ryhtyä etsimään uutta sähköpostisovellusta.
Asiasta kertoi ensimmäisenä TechCrunch Mozillan sisäisen tiedotteen perusteella. Tiedon vahvisti myöhemmin Mozilla-säätiön puheenjohtaja Mitchell Baker omassa blogissaan. Bakerin mukaan Mozilla ei enää kehitä Thunderbirdiin aktiivisesti uusia ominaisuuksia, vaan keskittyy tulevaisuudessa pelkästään vakauden ja tietoturvan ylläpitoon. Mozillan mukaan käyttäjille annetaan kuitenkin mahdollisuus kehittää myös uusia ominaisuuksia niin halutessaan.
Mozilla-säätiön johdon näkemyksen mukaan internetpohjaisten tekniikoiden kehittyminen on johtanut tilanteeseen, jossa työpöydällä ajettavalla sähköpostiohjelmalla ei ole enää suurta tulevaisuutta, eikä siihen siksi kannata panostaa mittavia resursseja.
Myös Mozillla on viime aikoina siirtynyt enemmän internetpohjaisten projektien pariin esimerkiksi älypuhelimille tarkoitetun Firefox OS:n myötä. Nykyisin Thunderbird-kehityksen parissa työskentelevä henkilöstö on tarkoitus siirtää muiden projektien pariin. TechCrunchin mukaan kehitysresurssien vähentäminen on ollut käynnissä jo pidempään ja henkilöstöä siirretty muihin tehtäviin aina tammikuusta lähtien.

Lue myös nämä
Tägit
Mozilla Thunderbird
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.