Square Enix julkisti uuden Final Fantasy VII PC-version

Panu Roivas
5. heinäkuuta, 2012 10:00

Square Enixin ehkä tunnetuin peli lienee Final Fantasy -sarjan seitsemäs osa, joka julkaistiin alunperin vuonna 1997 Sony Playstationille, ja vuotta myöhemmin PC:lle. FFVII:n uusittua versiota ollaan odoteltu ja huhuiltu jo lähes vuosikymmenen ajan.
Square Enix on useaan otteeseen kommentoinut, ettei FFVII tule saamaan päivitystä ennen kuin Final Fantasy -sarjaan on julkaistu sitä laadukkaampi peli. Viime vuosien Final Fantasyt ovat olleet Square Enixin mukaan heikompia kuin edeltäjänsä, eivätkä kehittäjät halua palata vanhaan ennen kuin Final Fantasy -sarjaan on saatu parempaa jatkoa. Lisäksi FFVII:n uusintaversion kehityskuluja on kuvailtu massiivisiksi, jos peli tehtäisiin nykygrafiikoilla.
Kommenteista huolimatta Square Enix on julkistanut uuden FFVII PC-version. Kyseessä ei ole kuitenkaan pelin käännös täysin uuteen uskoon, vaan uusi PC-versio on lähinnä päivitys yhteensopivaksi uudemmalle raudalle, eikä peli tule vaatimaan koneelta paljoa. Sen sijaan tarjolla on laatuominaisuuksia, kuten saavutukset ja pilvitallennus. Lisäksi peliin on lisätty Character Booster, joka vaikuttaa käytännössä huijausnapilta, jolla saa kaikki HP, MP ja Gil -tasot täysiin.
FFVII PC remake tulee myyntiin Square Enixin Storen kautta "pian".

Lue myös nämä
Tägit
pelit Final Fantasy VII remake nostalgia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.