Samsungin ja LG:n OLED-salaisuudet vuodettiin

Panu Roivas
2. heinäkuuta, 2012 18:23

The Korea Times kertoo kolmen korealaisen vuotaneen dokumentteja, kaavioita ja suunnitelmia Samsungin ja LG:n OLED-teknologioista. Kyseinen tietovuoto saattaa maksaa korealaisvalmistajille miljardeja dollareja kilpailijoiden saadessa vuosien kehitystyön hedelmät itselleen.
Orbotechillä toimineiden kolmen henkilön lisäksi kolme muuta työntekijää on otettu kiinni, ja myös heitä odottaa syytteet salassapitosopimuksen rikkomisesta. Lähteiden mukaan 55-tuumaisen OLED-television suunnitelmat ja diagrammit ladattiin luottokortin näköisellä USB-kortilla, joka oli helppo salakuljettaa ulos yrityksen tiloista.
Soulin syyttäjänviraston mukaan tietovuodolla on merkittävä vaikutus televisiomarkkinoihin, ja näin ollen myös Korean talouteen. "On todennäköistä, että kilpailevat yritykset ovat saaneet tiedot haltuunsa alihankkijoilta. Odotamme suurta taloudellista iskua, ja vuoto saattaa aiheuttaa suuria muutoksia näyttöpaneelien valmistajien markkinaosuuksiin." Samsungin 1,12 miljardin dollarin ja LG:n 1,03 miljardin dollarin panostukset lienevät joka tapauksessa jo kilpailijoiden käsissä.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung OLED teollisuusvakoilu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.