Micron osti Elpidan - muistien hinnat liikkeelle?

Panu Roivas
29. kesäkuuta, 2012 10:54

Japanilainen DRAM-muistivalmistaja Elpida ilmoitti viime helmikuussa olevansa konkurssin partaalla, sillä se ei pystynyt enää maksamaan miljardivelkojaan. Elpidan tarinalle on vihdoin saatu päätös, sillä Yhdysvaltalainen Micron on ostanut sen itselleen 2,5 miljardilla dollarilla.
Maailman kolmanneksi suurimman muistivalmistajan konkurssi on aiheuttanut myös muistimarkkinoille epätavallista vakautta hinnoissa, jotka eivät ole juurikaan muuttuneet sitten Elpidan ongelmien tultua julki. Muistien hinnat ovat perinteisesti heilahdelleet nopeaan tahtiin, ja Elpidan nykyinen tilanne johtuukin muistimarkkinoiden epävakaudesta.


2x4 Gt 1600 MHz DDR3-muistien hintakehitys.


Elpidan konkurssin pelättiin nostavan DRAM-muistien hintoja, sillä markkinoita hallitsisivat sen jälkeen korealaiset Hynix ja Samsung. Neljänneksi suurimman Micronin ostopäätös pitänee kuitenkin muistimarkkinat jatkossakin liikkeellä. Kaupan tuloksena Micron on maksanut Elpidan velkojille noin 140 miljardia jeniä, ja aikoo investoida 100 miljardia jeniä Elpidan tehtaisiin, ja erityisesti mobiililaitteiden DRAM-muisteihin.

Lue myös nämä
Tägit
Micron Elpida DRAM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.