Microsoft esitteli uuden Surface-tabletin

Manu Pitkänen
19. kesäkuuta, 2012 2:38

Microsoftin salamyhkäisen julkistustilaisuuden anti pysyi alusta loppuun asti salaisena. Nyt se on kuitenkin paljastunut, Microsoft Surface.
Toisin kuin edellinen Surface-laite, uusi versio on käteen mahtuva taulutietokone. Microsoftin mukaan heidän uusi Windows 8/RT -käyttöjärjestelmä vaatii tuekseen yhtiön itse suunnittelemaa rautaa, aivan kuten Windows 1.0:n kohdallakin (hiiri). Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmerin mukaan Surfacen avulla Microsoft varmistaa sen, ettei yhtäkään kiveä jätetä Windows 8:n kohdalla kääntämättä.
Windows-pomo Steven Sinofskyn mukaan laitteen runko on ainutlaatuinen. Vain 9,3 mm:ä paksun laitteen rungossa on käytetty magnesiumia ja se on PVD-viimeistelty. Näyttö on 10,6-tuumainen ClearType HD. Engadgetin mukaan laitteen sisuksista löytyy Nvidian ARM-piiri (Windows RT), mutta markkinoille tulee myös Intel-versio (Windows 8). Intel-versio on hieman paksumpi (14 mm) ja painavampi.
Tabletti kääntyy myös läppäriksi kickstand-tuen ja erittäin ohuen näppäimistön avulla. Tuki on välttämättömyys, koska näppäimistötelakka ei yksin jaksaisi kannattaa näyttöä. Saatavana on myös stylus-kynä.
ARM-versio tulee myyntiin 32 ja 64 gigatavun malleina. Hinta on "kilpailukykyinen". Intel-versiossa on myös kaksi vaihtoehtoa, 64 GB ja 128 GB. Täydelliset speksit löytyvät täältä.
Kirjoitettu The Vergen liveblogin perusteella.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 tabletit Windows RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.