Verkkokauppa lisäsi Internet Explorerilla shoppaileville haittaveron

Matti Robinson
14. kesäkuuta, 2012 15:25

Jokaisen verkkokehittäjän painajainen on tietysti antiikkinen Internet Explorer -selain. Vaikka näinä Google Chromen aikoina vanhempien Internet Explorer -versioiden määrä on häviävän pieni, niin se aiheuttaa silti kustannuksia kehittäjille.
Täysin mielivaltaisesti toimivat ja nykystandardeista välinpitämättömät selainversiot yleensä luetellaan Internet Explorer 7:stä alaspäin. Näille selaimille verkkosivustoja kehittäessä kustannukset kasvavat, sillä ylimääräistä työtä joudutaan tekemään muita selaimia selvästi enemmän, jotta sivusto näkyisi oikein.
Australialainen verkkokauppa Kogan on päättänyt, että mikäli selaimen päivittäminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa, niin saat maksaa siitä ostoksissasi. Kogan kertoo blogissaan, että se on ensimmäisenä maailmassa lanseerannut Internet Explorer 7 -veron. Jokaiseen ostokseen lisätään 6,8 prosenttia veroa -- 0,1 prosenttia jokaista kuukautta kohti, jolloin Internet Explorer 7 on ollut markkinoilla.
Kogan on varmasti lisännyt veron osittain kieli poskessa, mutta taustalla on aito tahto päästä eroon IE7:stä ja/tai kattaa sen aiheuttamat kulut. Verkkokauppa muistuttaakin, että tästä verosta pääsee tavanomaisia veroja helpommin eroon.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Kogan
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.