Apple maksaa miljoonakorvaukset iPadin harhaanjohtavasta markkinoinnista

Teemu Laitila
10. kesäkuuta, 2012 21:16

Apple on suostunut maksamaan 2,2 miljoonan dollarin korvaukset oikeusjutussa, jonka Australian kilpailuviranomaiset nostivat yhtiötä vastaan uuden iPadin harhaanjohtavan markkinoinnin vuoksi. Apple mainosti iPadia 4G-yhteensopivana, vaikka laite ei ole yhteensopiva Australiassa käytettyjen LTE-verkkojen kanssa.
Applen oikeuteen haastaneen Australian kilpailuviranomaisen ACCC:n mukaan yhtiö johti kuluttajia harhaan mainostamalla iPadin 4G-yhteyksiä, vaikka yhtiö oli tietoinen iPadin ja Australian LTE-verkkojen taajuuksien yhteensopimattomuudesta. Jos tuomari hyväksyy Apple sovitteluratkaisun, 2,2 miljoonan korvaussumman lisäksi yhtiön maksettavaksi tulee ACCC:n 300 000 dollarin oikeudenkäynti- ja tutkintakulut.
Vahingonkorvausten lisäksi Apple on suostunut jo aiemmin maksamaan hyvityksiä niille asiakkaille, joita markkinointi johti harhaan. Apple poisti 4G-termin laitteen nimestä useissa maissa jo toukokuun puolivälissä. Myös Suomessa mobiiliverkkoja tukeva uusi iPad on nykyään myynnissä nimellä WiFi + Cellular.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad HD Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.