TomTom väheksyy avoimia karttoja

Manu Pitkänen
31. toukokuuta, 2012 12:28

Sähköisiin karttoihin ja navigaattoreihin erikoistunut TomTom nostaa uudessa uutiskirjeessään esiin avointen karttojen heikkoudet. Yhtiön argumentit ovat samanlaisia kuin mitä tietosanakirjakustantajat osoittivat Wikipediaa vastaan aikoinaan.
TomTomin mukaan uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että vapaaehtoisvoimin laaditut avoimet kartat eivät ole yhtä kattavia kuin kaupalliset kartat. Lisäksi kartoista löytyy virheitä: kevyelle liikenteelle tarkoitettuja väyliä tai metsäpolkuja on merkitty autoteiksi ja niin edelleen. TomTomin viittaamassa tutkimuksessa avoimen kartan tieverkon kattavuus oli kolmanneksen suppeampi kuin TomTomin kartassa. Perustietoja (esim. katujen nimet) oli 16 prosenttia vähemmän kuin TomTomin kartassa.
Avointen karttojen heikkoudeksi mainitaan myös se, että kuka tahansa voi muokata niitä. TomTom muistuttaa siitä, että monet ihmiset luottavat satelliittipaikannukseen päästäkseen määränpäähänsä. Niinpä on erittäin tärkeää, ettei kartoissa ole virheitä. Pahimmillaan virheelliset kartat voivat aiheuttaa onnettomuuksia.
TomTomilla on oma palvelu, jossa navigaattoreiden käyttäjät voivat ilmoittaa yhtiölle korjauksia kartoissa olevista virheitä.
Millaisia kokemuksia teillä on ollut navigaattoreihin liittyen?

Lue myös nämä
Tägit
navigaattori TomTom kartat navigointi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.