PowerColorilta massiivinen Radeon HD 7970 X2 -näytönohjain

Panu Roivas
28. toukokuuta, 2012 22:31

Nvidia julkaisi vastikään oman kahden piirin monsterinäytönohjaimensa messevään 1000$ hintaan, mutta punaisessa leirissä ollaan oltu hiljaa New Zealand -koodinimellä kulkevasta tuplapiirimallista. Nyt verkkoon on kuitenkin eksynyt kuvia PowerColorin näytönohjaimesta, jonka nimeksi tulee PowerColor Radeon HD 7970 X2 Devil13.
PowerColorin kortti on varustettu massiivisella kolmen korttipaikan korkuisella jäähdytyksellä, ja se vaatii peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä viittaisi maksimissaan 525 W nimelliseen tehonkulutukseen. Nimensä mukaisesti kortilla on kaksi Radeon HD 7970:stä tuttua Tahiti-piiriä. Muistia kortilla on yhteensä 6 Gt, eli 3 Gt per piiri.


Tuplapiirikortista aiemmin vihjailleen Donanimhaberin mukaan korttia tullaan esittelemään Computex-messuilla kesäkuussa. Todennäköisesti myös muilta AMD:n sopimusvalmistajilta on tulossa omia kustomoituja 7970 X2 -kortteja. AMD on saattanut jättää tuplapiirimallit kokonaan sopimusvalmistajien tehtäväksi, mikä mahdollistaa PowerColorin kortin tapaiset monsterimallit, jotka voivat kilpailla GTX 690:n kanssa ainakin suorituskyvyssä, jos ei tehonkulutuksessa.

Lue myös nämä
Tägit
AMD PowerColor AMD Radeon HD 7990
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.