Google Chrome otti selainten ykköspaikan itselleen

Matti Robinson
21. toukokuuta, 2012 16:40

Muutama kuukausi sitten Googlen kehittämä Chrome-selain kävi ensimmäistä kertaa hetkellisesti maailman suosituimpana selaimena. Nyt Chrome on kuitenkin ottanut huomattavasti aiempaa selvemmän otteen pokaalista.
Viime viikko oli ensimmäinen kokonainen viikko, jolla Chrome oli maailmanlaajuisesti suositumpi selain kuin Internet Explorer, selviää StatCounterin grafiikoista. Microsoftin selain ei kuitenkaan ole joka paikassa jäänyt jalkoihin. Se on edelleen selvästi käytetyin selain mm. Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Intiassa ja Etelä-Amerikassa puolestaan Chrome on kuningas.

Suomessa Google ohitti verkkoselainsodassa Microsoftin reilu kuukausi sitten. Chromen osuus on nyt noin 25% kun Suomen suosikkiselaimen, Firefoxin, osuus on yli 40 prosenttia. Koko Euroopan tilastoja johtaa niin ikään Firefox, mutta vain muutaman prosenttiyksikön sisällä ovat Chrome ja Internet Explorer.

Chromen nousukiito on ollut viimeisten vuosien aikana tasaisen tappavaa. Samaan tapaan on tippunut Internet Explorerin markkinaosuus. Voidaankin olettaa, että ykköspaikka on nyt vahvasti Googlen hyppysissä pidemmänkin aikaa.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.