Toukokuun hyökkäykset: The Pirate Bay, Katsomo ja Eurovision

Manu Pitkänen
18. toukokuuta, 2012 13:25

Ilmat alkavat lämmetä ja nurmikko vihertää pohjoisella pallonpuoliskolla, mikä on herättänyt myös palvelunestohyökkääjät talviuniltaan. Toukokuun aikana on hyökätty The Pirate Bayta, MTV3:n Katsomo-palvelua ja Eurovision-sivustoja vastaan.
Monessa kodissa puristettiin nyrkkiä rystyset valkoisina eilisen USA-Suomi-pelin tarjoaman jännityksen takia. Toisissa ruokakunnissa käsi meni nyrkkiin myös pelin aikana, mutta aivan muusta syystä. Kiusanhenget olivat nimittäin päättäneet estää MTV3:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun toiminnan pelin aikana. Ratkaisupelin häirintä koski Katsomo.fi-pelipassin hankkineita käyttäjiä.
Tunteet ovat nousseet pintaan myös Eurovision-laulukilpailujen johdosta. Kisasivuja on töhritty homovastaisilla teksteillä, sivujen sisältämää materiaalia on tuhottu ja fanisivuja vastaan on hyökkäilty. Azerbaidzanilaislähteiden mukaan taustalla on iranilaisia toimijoita.
Kapinahenki on kohdistettu myös The Pirate Bayta vastaan joka juuri viime viikolla tuomitsi palvelunestohyökkäykset. Tiedostonjakopalvelua vastaan tehdyn hyökkäyksen takia The Pirate Bay oli poissa langoilta vuorokauden ajan. Taustalla voi olla Anonymous-ryhmä, jonka tekoja TPB kritisoi, mutta julkisuudessa on väläytelty myös musiikkialan tai jonkin maan väliintuloa.
Kesämmällä nähdään loppuvatko hyökkäykset yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin, vai pysyvätkö hyökkääjät visusti päätteen ääressä.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay Katsomo.fi DDOS palvelunestohyökkäys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.