Tv-yhtiöiden valitus lopetti suoran jääkiekon Youtubesta

Teemu Laitila
10. toukokuuta, 2012 11:42

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on ilmoittanut, että kaikkia tulevia jääkiekon MM-kisojen Youtube-lähetyksiä viivytetään puolella tunnilla. IIHF:n mukaan viiveellä halutaan varmistaa erikseen myytyjen maakohtaisten yksinoikeussopimusten toteutuminen.
Suomessa jääkiekon MM-kisojen televisiontioikeudet omistaa MTV, joka on olllut suivaantunut fanien siirtymisestä Youtuben pariin. Vaikka jääkiekon Youtube-katselu on teoriassa suomalaisille mahdotonta, palvelun maaestojen kierto on ollut käytännössä erittäin helppoa. MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen jopa kutsui Youtuben estoja kiertäviä jääkiekkofaneja varkaiksi.
IIHF:n mukaan "muutamat katsojat onnistuivat kiertämään rajoituksia ja samat katsojat ovat rohkaisseet myös muita rajoitusten kiertämiseeen".
IIHF:n edustaja pahoittelee kuitenkin tilannetta. "Olemme pahoillamme erityisesti niiden jääkiekkofanien puolesta, jotka vain haluaisivat katsella pelejä Youtuben kautta", kommentoi Bruno Marty. "Emme kuitenkaan näe muuta keinoa mediakummpaneittemme yksinoikeussopimusten suojeluun, sillä jotkut 'fanit' ovat päättäneet olla noudattamatta sääntöjä ja kiertää kopiosuojaus- ja aluerajoitusmekanismit", Marty pahoittelee.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube IIHF
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.