Panasonic esitteli jättisuurta Super HiVision -näyttöpaneelia

Panu Roivas
2. toukokuuta, 2012 14:15

Auringonnousun maassa kehitellään parhaillaan 4K-teknologiaa usean toimijan voimin, mutta kehityksen kehittyessä Panasonic on jo esitellyt ensimmäistä 8Kx4K-resoluution Super Hi-Vision -television prototyyppiä, jolla on kokoa huimat 145 tuumaa.
Super Hi-Vision tulee olemaan seuraaja 4K-resoluutiolle, ja sitä aiotaan testata käytännössä Lontoon Olympialaisten aikaan. 7680x4320-resoluution toistamista varten Panasonic ja NHK ovat joutuneet kehittämään uuden 145-tuumaisen prototyyppipaneelin, jossa ei käytetä perinteistä taustavaloa, vaan paneeli on itsevalaiseva. Tämän ansiosta myös katselukulmat ja väritoisto ovat kuuleman mukaan erinomaiset.

Panasonic ei aio tuoda kyseistä prototyyppiä markkinoille asti, ja todennäköisesti 8K-paneelien tulo kuluttajamarkkinoille jää vielä hamaan tulevaisuuteen. Tällä hetkellä ensimmäiset 4K-paneelit ovat tulossa markkinoille, mutta niidenkin hinnat ovat vielä useimpien ulottumattomissa, eikä 4K-sisältöä ole merkittävästi tarjolla. Noin 35 megapikselin hyödyntämiseksi myös paneelien koot ovat entistä suurempia, joten niitä nähdään ensin kaupallisissa kohteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Panasonic UHD Super Hi-Vision NHK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.