Windows 8 ei kiinnosta kokeilijoita

Manu Pitkänen
1. toukokuuta, 2012 11:31

Tutkimusyhtiö Net Applicationsin mukaan Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmä ei ole saanut kuluttajien keskuudessa yhtä lämmintä vastaanottoa kuin beta-vaiheen Windows 7 sai aikoinaan. Käyttöjärjestelmän esiversio löytyi viime viikolla suoritetun tutkimuksen mukaan 0,11 prosentista verkkoon kytketyistä tietokoneista.
Esimerkiksi Windows 7:n vastaava esiversioaikainen omaksumisaste oli 0,26 prosenttia, eli yli kaksinkertainen Windows 8:aan verrattuna. Ero voi indikoida sitä, ettei Windows 8:sta tule kaupallisessa mielessä yhtä suuri menestys kuin Windows 7:stä. Toisaalta Windows 8:n kehityksessä on otettu paremmin huomioon kosketusnäytölliset laitetyypit, minkä takia indikaattori ei välttämättä sovellu kovin hyvin kaupallisen suosion ennustamiseen.
Windows 8:n omaksumisasteen heikkoutta voidaan selittää myös sillä, että käyttäjät ovat jo varsin tyytyväisiä nykyiseen Windows 7:ään. Tämän vuoksi he eivät välttämättä vaivaudu kokeilemaan uutta käyttöjärjestelmää, mikä ei välttämättä taas pätenyt silloin kun Windows 7 oli kehityksessä ja markkinoiden uusin Windows oli Vista. Windows 8:n uusi käyttöliittymä voi myös vähentää kokeiluhalukkuutta.
Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmästä tulee saataville vielä ainakin yksi esiversio. Sen julkaisu ajoittuu kesäkuun alkuun.
Muistathan vierailla Windows 8 -keskustelualueillamme, josta löydät vinkkejä ja kokemuksia Windows 8:n käytöstä.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Vista Windows 7 Microsoft Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.