Google julkaisi viimein Drive-palvelun

Teemu Laitila
25. huhtikuuta, 2012 10:59

Google julkaisi eilen pitkään huhutun pilvipalvelunsa. Google Drive muistuttaa toiminnoiltaan paljolti kilpailijoidensa tarjontaa. Drive tarjoaa käyttäjille viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa ja lisätilaa saa maksua vastaan.
Google Drive on ladattavissa Windows- ja Mac-koneille ja se näkyy perinteiseen tapaan normaalina kansiona, jonka sisältö tallennettaan pilveen. Asemalle voi tallentaa kaikenlaisia tiedostoja, joita voidaan jakaa muiden käyttäjien kesken. Lisäksi Drive toimii Googlen Android-järjestelmään perustuvilla puhelimilla. Applen iOS-laitteille tuki on luvassa vasta myöhemmin, mikä on herättänyt kummastusta, ottaen huomioon miten kauan palvelun kehittämisestä on liikkunut huhuja.
Vaikka Drive muistuttaa osin muiden yhtiöiden vastaavaa tarjontaa, Googlen visiona on tehdä Drivesta käyttäjän oma verkkokovalevy, joka integroituu saumattomasti yhtiön muihin palveluihin. Drive toimi yhdessä nykyisen Google Docs -palvelun kanssa ja sen kautta jaettujen tiedostojen yhteydessä voidaan käydä keskustelua ja työstää tiedostoja yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Lisäksi Drive toimii kiintolevynä GMail-sähköpostille, johon voi liittää tiedostoja suoraan palvelusta. Driveen tallennettuja kuvia voi jakaa myös Google+-palvelussa.
Koska Drive on Googlen tuote, haku on olennainen osa järjestelmää. Kaikkea Driven sisältöä voi hakea hakusanoilla, suodattaa eri tiedostotyyppien mukaan ja palvelu tunnistaa myös skannatun tekstin sisältöä.
Vaikka Googlen ilmainen tallennustila ei pärjää esimerkiksi Microsoftin seitsemälle gigatavulle (tai 25 gigatavulle vanhojen käyttäjien tapauksessa), yhtiön maksullinen lisätila on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. 25 gigatavua lisätilaa saa 2,49 dollarilla kuussa, 100 gigatavua 4,99 dollarilla tai yhden teratavun 49,9 dollarilla kuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Google Drive
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.