Kuningaskuluttaja kartoittaa nettiyhteyksiä, osallistu tutkimukseen

Matti Robinson
19. huhtikuuta, 2012 12:43

Ylen Kuningaskuluttaja on käynnistänyt tutkimuksen, jossa pyritään selvittämään kuluttajien internetyhteyksien todellisia nopeuksia. Ensi syksynä näytettävää ohjelmaa ja siinä käytävää keskustelua varten Kuningaskuluttaja kerää nopeustestituloksia ympäri maata, eri operaattoreilta ja erilaisista internetyhteyksistä.
Jotta tutkimukseen pääsee mukaan, tulee nopeustesti suorittaa Speedtest.netissä ja lähettää tulokset muiden tietojen ohella joko sähköpostilla tai Kuningaskuluttajan Facebook-ryhmään. Alla tarkemmat ohjeet osallistumiseen.
Kuningaskuluttaja ryhtyi tutkimaan asiaa, kun Viestintävirasto otti kantaa laajakaistaliittymien nopeusvaihteluun. Minimi- ja keskinopeuden vaihteluvälit hämärtävät rajaa normaalisti ja heikosti toimivan liittymän välillä. Kuningaskuluttajasta kerrotaan, että mitatut nopeudet eivät ole absoluuttisia, mutta tarkoituksena olisi saada jonkinlainen kuva Suomessa tarjottavien nettiyhteyksien nopeuslupauksista.

Mittaa oma nopeutesi:
1. Sulje kaikki ohjelmat ja verkossasi olevat laitteet, paitsi selain.
2. Klikkaa itsesi Speedtestin sivuille ja aloita testi.
3. Tee testi kolme kertaa.
4. Laita Kuningaskuluttajan Facebook-ryhmään tai sähköpostiin viimeisen testin tulos, oma osoitteesi, paikkakuntasi ja laajakaistalittymäsi tiedot.
Esimerkiksi näin: "Download 13.6/ Upload 12.2, Matinkyläntie 1, Espoo. DNA Liikkuva laajakaista L"

Lue myös nämä
Tägit
Internet YLE Kuningaskuluttaja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.