Yhdysvaltojen uusi kyberturvallisuuslaki: "Pahempi kuin SOPA"

Manu Pitkänen
16. huhtikuuta, 2012 11:38

SOPA- ja PIPA-lakialoitteiden nostattama vastustus on hädin tuskin ehtinyt laantua, mutta Yhdysvalloissa ajetaan tästä huolimatta uutta lakia, jonka turvin Yhdysvaltain hallinnon alaiset organisaatiot voivat hyödyntää yksityisten yritysten resursseja tiedonhankinnassa.
CISPA-nimellä (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) kulkevan lakialoitteen tarkoituksena on poistaa yksityisyydensuojaan liittyvät esteet, jotka haittaavat tietojen luovutusta yksityiseltä Internet-yritykseltä (operaattorit, Google, Facebook, ...) turvallisuuspalvelulle tai muulle organisaatiolle. Laissa ei ole varsinaisesti rajattu sitä mille hallituksen alaisille organisaatioille tietoja saa luovuttaa. SOPAa pahemmaksi aloitteeksi tituleeratun CISPA:n ansiosta Yhdysvallat tiukentaa otettaan Internetin valvonnassa.

Toisin kuin SOPAn ja PIPAn tapauksissa, CISPAa tukevat suurimmat teknologiayritykset. Tukijoita on joko suoraan tai järjestöjen kautta yli 800, muiden muassa Apple, Google, Microsoft, Facebook, Intel ja Nokia.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Google Microsoft Facebook SOPA PIPA CISPA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.