EA valittiin Yhdysvaltain pahimmaksi yritykseksi

Teemu Laitila
9. huhtikuuta, 2012 11:58

Pelikustantaja Electronic Arts on valittu Yhdysvaltalaisen Consumerist-kuluttajajärjestön äänestyksessä maan pahimmaksi yritykseksi. EA:n pahuus ylitti jopa perinteisen suosikin Bank of American. Yksi suurimpia syitä oli Mass Effect 3 -pelin loppuhuipennus, joka on saanut monet pelaajat lähes raivon valtaan.
Epäselvästä loppuhuipennuksesta johtuva mekkala on saanut EA:n jopa lupaamaan lisäsisältöä, joka antaa paremman kuvan tapahtumista ja syventää tarinaa. Tulossa on Mass Effect 3: Extended Cut, joka antaa parempia vastauksia, mutta jossa säilytetään silti kehittäjien alkuperäinen visio lopun taiteellisesta toteutuksesta, pelin kehittäjäyhtiö Bioware kertoo.
Mass Effectin epäselvä loppu oli kuitenkin vain yksi syistä, jonka takia Electronic Arts äänestettiin selvään voittoon kilpailussa, johon yksikään yritys ei haluaisi edes osallistua. EA sai kokonaiset 64 prosenttia annetuista äänistä, mikä ansaitsi yhtiölle palkinnoksi perinteisen Golden Poo -palkinnon, joka nimensä mukaisesti muistuttaa kultaista kakkakasaa.
Consumerist-järjestön edustaja Chris Morranin mukaan taustalla on selvästi EA:n taipumus lypsää asiakkailta rahaa jokaisessa mahdollisessa käänteessä. "Kyseessä ei ole pelkästään pieni joukko huonoista peleistä valittavia ihmisiä, vaan äänestystuloksen takana on isompi joukko kuluttajia, joka on kyllästynyt yhtiön tapaan olla huomioimatta asiakkaita ja jotka ovat kyllästyneet suoranaiseen hyväksikäyttöön", Morran lataa.
Kaikesta huolimatta EA:n saama huomio heijastelee ennen kaikkea sitä, että äänestys pahimmasta yhtiöstä pidettiin netissä. Suivaantuneet fanit äänestivät EA:n pahimmaksi kilpailussa, jossa parhaiten ovat yleensä sijoittuneet esimerkiksi talouskriisin taustalla olleet pankit tai öljy-yhtiöt kuten Meksikonlahden öljyvuodosta vastuussa ollut BP.

Lue myös nämä
Tägit
Electronic Arts
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.