OP-Pohjola ottaa käyttöön etäluettavat maksukortit

Manu Pitkänen
21. maaliskuuta, 2012 14:44

Suomessa ollaan hiljalleen heräämässä NFC-teknologian mahdollistamaan kontaktittomaan maksamiseen. Aiemmin Kesko ilmoitti ottavansa käyttöön etäluettavat Plussa-kortit. Nyt OP-Pohjola on ilmoittanut, että se ottaa käyttöön etäluettavat maksukortit.
OP-Pohjolan mukaan sen tavoite on, että lähiluettavia OP-Visa Debit -kortteja olisi tarjolla syksyllä. Ominaisuus löytyy sen jälkeen kaikista uusista korteista. NFC aiotaan lisätä muihin kortteihin myöhemmin, kunhan teknologian kanssa yhteensopivat maksupäätteet yleistyvät. Luottokunta toi sopivan maksupäätteen saataville jo viime vuonna. Myös Elisa aikoo tuoda markkinoille NFC-maksupäätteitä.
OP-Pohjolan korteissa PIN-koodia ei tarvitse naputella mikäli ostoksen arvo on alle 25 euroa -- riittää, että kortti tuodaan parin senttimetrin päähän maksupäätteestä. Maksukortit tukevat Visa PayWave- ja MasterCardin PayPass -tekniikoita. Mikäli kortti häviää, niin asiasta pitää välittömästi kertoa Luottokunnalle tai pankille. Tämän jälkeen kortin haltija ei ole vastuussa kortilla tehdyistä ostoksista.

Lue myös nämä
Tägit
NFC OP-Pohjola
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.