Applen iPad myi ennätyksellisen paljon ensimmäisenä viikonloppuna

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2012 9:25

Applen maaliskuun alussa esiteltyä iPadiä myytiin ensimmäisenä viikonloppuna kolme miljoonaa kappaletta. Laitteen myynti alkoi viime perjantaina muutamissa maissa. Saatavuus laajenee 23. maaliskuuta, jolloin sen myynti alkaa myös Suomessa.
Kolmeen miljoonaan myytyyn iPadiin saatta sisältyä myös ennakkotilaukset. Myyntitiedot paljastettiin yhtiön eilen julkaisemassa tiedotteessa. Tim Cook ei halunnut puhua luvuista eilisessä sijoittajapuhelussa, jossa yhtiö kertoi miten se aikoo tasapainottaa noin 100 miljardin dollarin kassansa. Cook kuitenkin totesi, että myynti ensimmäisenä viikonloppuna on ollut ennätyksellinen. Apple kertoi aloittavansa osingon maksamisen ja omien osakkeiden ostot.
Viime vuoden joulukvartaalilla Apple myi 15,4 miljoonaa tablettia, mikä on enemmän kuin HP:n kannettavien tietokoneiden myynti (15,1 miljoonaa) samana ajankohtana. Yhtiöllä on vahva asemassa taulutietokoneissa, sillä yhtiön pahin kilpailija Samsung on jo myöntänyt, ettei se ole onnistunut bisneksessä kummoisesti.
Applen iPad 2 -tabletin avausviikonlopun myynnin on arvioitu olevan noin miljoona kappaletta. Alkuperäistä iPadiä myytiin ensimmäisenä päivänä 300.000 kappaletta.
Päivitys (10:38). Ennakkotilausten kuulumista/kuulumattomuutta epäselvennetty.

Lue myös nämä
Tägit
Apple tabletit iPad 3 iPad HD Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.