Videolla: Microsoft esittelee IE 10:n

Manu Pitkänen
15. maaliskuuta, 2012 12:45

Microsoft on julkaissut Building Windows 8 -blogissa uuden kirjoituksen, jossa tarkastellaan yksityiskohtaisesti Metro-käyttöliittymälle suunnitellun Internet Explorer 10 -selaimen ominaisuuksia.
Blogin mukaan ihmiset ovat viime vuosina tottuneet siihen, että selaimen käyttöliittymä on mahdollisimman yksinkertainen ja kevyt, jolloin huomio kohdistuu itse sisältöön. IE10:n kohdalla ajatusta kehiteltiin siihen suuntaan, että käyttäjille ei esitetä mitään ylimääräistä. Perustilassa koko näyttöala on omistettu verkkosivuille ja käyttöliittymän komponentit tuodaan näkyville vain silloin, kun niitä tarvitaan. Selaimesta haluttiin tehdä mahdollisimman käyttökelpoinen sekä kosketusnäytöille että hiirille.
Ohjelmistojätti on nostanut useissa yhteyksissä selaimen hyvän HTML5-tuen esiin. Blogissa puhutaan myös yhteensopivuudesta charm-toimintojen kanssa. Niiden avulla käyttäjä voi esimerkiksi tulostaa sisältöjä tai jakaa niitä ystävilleen (esim. sähköpostin avulla).
Jos Windows 8:n Consumer Preview -versiota ei ole tohtinut asentaa tietokoneelleen, tai Metro-toiminnot eivät toimi, niin IE10:n esittelyn voi käydä vilkaisemassa täältä. Käyttöjärjestelmään liittyviä kokemuksia tai näkemyksiä voi esittää Tom's Hardwaren foorumilla.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Microsoft HTML5 Windows 8 Metro Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.