The Pirate Bay luopui torrent-tiedostoista

Matti Robinson
29. helmikuuta, 2012 9:37

Kerroimme tammikuussa The Pirate Bayn aikeista luopua torrent-tiedostoista kokonaan. Maailman suurimman BitTorrent-sivuston oli tarkoitus korvata tiedostot uudelle teknologialla.
Magnet-linkit eivät ole tiedostoja vaan hash-tunnisteita, joka virallisen blogin mukaan "vähentää tilantarvetta ja vaivaa". Torrent-linkit poistuivat lopullisesti sivustolta eilen illalla Suomen aikaa.
The Pirate Bayn virallisessa blogissa korostetaan, että vaikka useat mediat keskittyvät kertomaan torrent-tiedostojen katoamisesta, niin kyseessä on vain muutos uuteen ja parempaan teknologiaan. "On kuin kertoisi ettei Ferrari myy enää autoja - he vain myyvät PAREMPIA autoja", kerrotaan blogissa.
Sivusto otti käyttöö magnet-linkit jo vuonna 2009 ja siirsi ne viime kuussa pääasialliseksi latauslinkiksi. Koska palvelu ei sisällä enää tiedostoja, sen sensuroiminen on vaikeampaa. Blogissa kerrotaan, että harvassa maassa näin rajuja sensuurikeinoja on käytössä. Maista yksi on Suomi.
The Pirate Bayn siirtyminen magnet-linkkeihin mahdollistaa palvelun kopioimisen tai mirror-palveluiden tekemisen. Muutama viikko sitten TPB julkaisikin palvelunsa 90 megatavun kokoisena pakettina, jolla oman 1,6 miljoonaa BitTorrent magnet-linkkiä sisältävän saa vaikka omalle koneelle. Luonnollisesti palvelun pyörittämisestä kotoa käsin voi joutua vastaamaan tekijänoikeusrikoksesta.

Lue myös nämä
Tägit
BitTorrent The Pirate Bay torrent
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.