Tällaista tekniikkaa on Nokian huiman kameran takana

Matti Robinson
27. helmikuuta, 2012 13:25

Nokia julkisti tänään Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen, joka löi ällikällä tilaisuutta seuranneet kuulijat. Kameran megapikselimäärää ei varmasti kukaan osannut arvata, sillä aiemmin totuttujen kahdeksan tai kahdentoista megapikselin sijaan uutusmallista löytyy 41 megapikselin kenno.
Itse tiedotustilaisuudessa ei perehdytty kovinkaan tarkasti kameran tekniikkaan, mutta Nokia jakoi verkossa tuttuun tapaansa white paper -julkaisun, joka käy tarkemmin läpi kameran ominaisuuksia. 41 megapikselin kenno tarkoittaa 7728 x 5368 -resoluutioita, joista käytettävissä on kuvasuhteesta riippuen joko maksimissaan 38 tai 34 miljoonaa pikseliä.
Megapikseleiden lisäksi kamerassa on kuitenki paljon muutakin mielenkiintoista. Sen kenno on fyysiseltä kooltaan huomattavasti kilpailijoita suurempi, joka tarkoittaa enemmän valoa ja siten parempia kuvia. 1/1.2" kenno on Nokian mukaan noin 2,5 kertaa suurempi kuin Nokia N8:ssa ja viitisen kertaa suurempi kuin valtaosalla kilpailijoista.
Muihin Nokia 808 PureViewin tärkeimpiin kameraominaisuuksiin kuuluvat muun muassa häviötön zoomaus, erillinen avustajasuoritin, CD-tason stereo-äänen nauhoitus sekä paranneltu automaattinen tarkennus.
Tekniset tiedot


Katso esimerkkikuvat edellisestä uutisestamme.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Pureview Nokia 808 PureView
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.