Microsoft integroi pilven tiukasti Windows 8:aan

Teemu Laitila
24. helmikuuta, 2012 15:41

Microsoftin oma pilvipalvelu SkyDrive tulee olemaan olennainen osa seuraavan Windows-version tiedostonhallintaa. Nykyisellään SkyDrive ei pärjää pilvipalveluiden pioneereille kuten DropBoxille, mutta tulevaisuudessa sen tiukka integraatio Windows 8:n käyttötapoihin nostaa sen enemmän Applen iCloudin tyyppiseksi osaksi järjestelmää.
Microsoftin visiona on ollut kaikkiin laitteisiin ulottuva, nopea sekä turvallinen pilvipalvelu, jonka avulla eri laitteiden välillä vaihtaminen on mahdollisimman helppoa. Uusi SkyDrive yhdistää Microsoftin nykyiset SkyDrive.com-palvelut ja tiedostojen synkronointia tarjoavan Live Mesh -palvelun.
SkyDrive-asemalla sijaitsevat dokumentit eivät käytännössä eroa paikallisesti tallennetuista tiedostoista, vaan tiedostoja voidaan avata ja tallentaa sijainnista riippumatta ja muutokset näkyvät myös muilla palveluun yhdistetyillä laitteilla. SkyDrive mahdollistaa Windowsin henkilökohtaisten asetusten, selainhistorioiden ja muiden säätöjen tallentamisen palveluun, jolloin omat asetukset latautuvat koneelle pelkän käyttäjätunnuksen syöttämisen avulla.
SkyDrive on integroitu suoraan Metro-tyyppisiin ohjelmiin ja DropBoxin kaltaisen monipuolisemman työpöytäversion voi asentaa erikseen. Yksi muista pilvipalveluista puuttuva edistyksellisempi ominaisuus on Fetch, jonka avulla käyttäjä pääsee käsiksi SkyDrive-sovelluksen sisältävän koneensa koko tiedostojärjestelmään pelkän yksittäisen synkronoidun kansion lisäksi. Tietoturvasyistä Fetch-toiminnon käyttämiseen vaaditaan joko aiemmin luotettavaksi tunnistetun tietokoneen käyttö tai tunnistautuminen puhelimeen lähetettävän turvakoodin avulla.
Uudistettu SkyDrive saapuu ensi viikolla julkaistavan Windows 8 Consumer Preview -version myötä ja työpöytäsovellus tulee myös vanhempien Windows-versioiden käyttäjien saataville.
SkyDrivesta ja muista Windows 8:n uusista ominaisuuksista voi keskustella uudelle Windows-versiolle omistetulla keskustelualueella.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.