Microsoft: Google ja Motorola yrittävät tappaa nettivideon

Teemu Laitila
22. helmikuuta, 2012 17:32

Microsoft on tehnyt EU:n kilpailuviranomaisille valituksen, jossa yhtiö syyttää Motorola Mobilitya kilpailun rajoittamisesta. Syytteet liittyvät h.264-standardin patentteihin, joita Motorola omistaa.
Microsoftin mukaan Motorola haluaa estää Microsoftia myymästä Windows-koneita, Xbox-konsoleita sekä muita videon toistoon kykeenviä tuotteita. Syytökset on osoitettu myös Motorolan uudelle omistajalle Googlelle, joka Microsoftin omassa blogissaan julkaiseman kirjoituksen mukaan "yrittää tappaa koko nettivideon", sillä yhtiö ei ole ottanut minkäänlaista kantaa uuden tytäryhtiönsä toimintaan.
Kiistassa on kyse netissä yleisesti käytetyn videonpakkaukseen liittyvän h.264-tekniikkaan liittyvistä patenteista, joiden lisensoinnin hinnasta Microsoft ja Motorola eivät ole päässeet sopuun. Standardien toteutumisen kannalta oleelliset patentit ovat niin kutsutun FRAND-pykälän alaisia, eli patenttien omistajan on lisensoitava tekniikkaansa muille "reiluin, kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin". Microsoftin mukaan Motorolan pyytämä liian korkea hinta ei ole FRAND-ehtojen mukainen.
Myös Apple teki vastaavan valituksen Motorolan toiminnasta vain viime viikolla. Toinen FRAND-pykälän rikkomisesta epäilty yhtiö on Samsung, joka on haastanut Applen oikeuteen 3G-tekniikan kannalta oleellisten patenttien loukkaamisesta.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.