Kim Dotcom pääsi vapaaksi

Manu Pitkänen
22. helmikuuta, 2012 12:50

Megaupload-tiedostonjakopalvelun perustaja Kim Dotcom on päässyt pois vankeudesta. Dotcom joutui pidätetyksi tammikuussa rahanpesu- ja piratismiepäilyjen vuoksi. Oikeusprosessi jatkuu syytteiden osalta myöhemmin. Megaupload oli yksi verkon suurimmista tiedostonjakopalveluista.
Palvelun muut johtajat pääsivät vapaiksi jo aiemmin. Dotcomin elämä on erittäin rajoitettu vapautuksesta huolimatta. Hän ei saa käyttää lainkaan Internetiä, eikä hän saa poistua kotoaan 80 kilometriä kauemmaksi. Poistumisista on tiedotettava viranomaisille hyvissä ajoin. Hänen tilalleen ei saa myöskään laskeutua helikopterilla.
Syyttäjä ei olisi halunnut vapauttaa Dotcomia, koska hän epäili syytetyllä olevan tarpeeksi varoja maasta poistumiseen. Tutkinnan perusteella hänen pankkitilinsä olivat kuitenkin tyhjät. Internet-kieltoa vaadittiin sen takia, että Dotcomin epäiltiin nostavan palvelun uudelleen pystyyn vapautumisen jälkeen. Kieltoa kritisoitiin siitä, että se rajoittaa liian paljon Dotcomin kommunikointimahdollisuuksia.

Lue myös nämä
Tägit
MegaUpload
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.