Alan Waken PC-versio voitolliseksi kahdessa päivässä

Panu Roivas
21. helmikuuta, 2012 16:04

Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämän Alan Wake -pelin vastikään julkaistu PC-versio on kehittäjien mukaan saanut todella positiivisen vastaanoton, ja sen kehityskustannukset katettiin kahden päivän sisään pelin julkaisusta.
Remedy kommentoi foorumeillaan PC-version olleen jättimenestys, joka maksoi kehityskulunsa takaisin 48 tunnissa. Alan Wake on tällä hetkellä Steamin myydyin peli, ja sitä myydään AAA-peliksi kohtuulliseen 27,99 euron hintaan.
Alan Wake julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2010, ja sitä ennen se oli kehityksen alla 6 vuoden ajan. Alun perin peliä demottiin muun muassa Intelin neliydinprosessoreille ja Microsoftin Windows Vistalle, mutta pelin kehitys siirrettiin sittemmin ainoastaan Xboxille, jättäen PC-pelaajat nuolemaan näppejään.
Remedy päätti kuitenkin lopulta julkaista PC-version itse Nitro Gamesin avustuksella. Alan Waken PC-versio ei ole myöskään Remedyn mukaan pelkkä nopea porttaus, vaan PC-versioon on panostettu kunnolla, ja siitä löytyy muun muassa kattavat grafiikka-asetukset ja field of view -säätö, sekä kolmen näytön tuki.


"Meille oli tärkeää tehdä pelin PC-versiosta paras mahdollinen sen sijaan, että tekisimme heikon porttauksen jota emme itsekään haluaisi pelata, ja positiivisen palautteen määrästä päätellen se on todella kannattanut!"

Matias Myllyrinne, Remedyn toimitusjohtaja

Lue myös nämä
Tägit
Alan Wake Remedy
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.