Ultrabookit eivät kiinnosta eurooppalaisia

Manu Pitkänen
15. helmikuuta, 2012 12:11

Uusien arvioiden mukaan Ultrabook-kannettavien suosio jää Intelin asettamista tavoitteista tänä vuonna. Puolijohdejätti toivoi Ultrabookien saavuttavan tänä vuonna 30-40 prosentin osuuden koko tämän vuoden kannettavien tietokoneiden myynnistä.
Taiwanilaisvalmistajien mukaan osuus jäänee kuitenkin 20 prosentin tietämille. Suurin syy heikolle kysynnälle on niiden mukaan eurooppalaisten nihkeä suhtautuminen uusiin laitteisiin. Konseptissa ei ole niinkään ongelmaa, vaan kiinnostusta rajoittaa kokoskaalan kapeus.
Eurooppalaiset suosivat taiwanilaisvalmistajien mukaan 15 tuuman tai sitä suurempia kannettavia tietokoneita. Markkinoilla ei ole kuitenkaan saatavilla tällaisia Ultrabookeja, joten kuluttajien on valittava tavallinen läppäri. Maailmanlaajuisesta myynnistä 40-45 prosenttia on 15-tuumaisia kannettavia. Tuumaa pienemmät koneet muodostavat 35-40 prosentin osuuden. DigiTimesin mukaan Ultrabookeista vain 14-tuumainen Envy 14 Spectre yltää näihin suosituimpiin kokoluokkiin.
Acer on kuitenkin tuomassa etenkin Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille tarkoitetun ohuen Timeline Ultra -malliston. Vaihtoehtoina ovat 14- ja 15-tuuman mallit.

Lue myös nämä
Tägit
Intel ultrabook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.