Daemon Tools kerää käyttötietoja -- halusi sitä tai ei

Manu Pitkänen
14. helmikuuta, 2012 15:21

Suosittu levykuvatiedostojen avaamiseen tarkoitettu Daemon Tools -ohjelmisto on alkanut kerätä käyttötietoja MountSpace-palvelua varten.
MountSpace-ominaisuus kerää tietoja käyttäjän avaamista levykuvatiedostoista ja lähettää ne verkkopalveluun. Palvelusta löytyy levykuvien käyttäjämääriin liittyvää statistiikkaa ja linkkejä hakukoneeseen, jonka avulla tietyn levykuvan voi etsiä käsiinsä.
Asennusvaiheessa käyttäjälle annetaan mahdollisuus hyväksyä tai estää tietojen hyödyntäminen MountSpacessa. Tietojen keräämistä käyttäjä ei voi asennusvaiheessa estää.
Verkossa julkaistujen raporttien perusteella ohjelma hyödyntää sanavalintaa edukseen, eli Daemon Tools kerää käyttäjätietoja vaikkei niitä palvelussa hyödynnettäisikään. WithinWindows-blogin mukaan tiedot lähetetään MountSpacen palvelimille (halusi sitä tai ei), mutta korvamerkittyjä tietoja ei käytetä. Blogin mukaan tietojen lähettämisen voi estää blokkaamalla liikenne IP-osoitteisiin 212.117.184.51 ja 212.117.185.149. Kerätyt tiedot löytyvät hakemistosta %AppData%DAEMON Tools LiteImageInfoCache.

Lue myös nämä
Tägit
Daemon Tools yksityisyys MountSpace
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.