Applelle varoitus: älkää käyttäkö iTV-nimeä

Matti Robinson
14. helmikuuta, 2012 15:10

Applelta odotetaan tänäkin vuonna kuumia uusia laitteita ja palveluita. Erityisesti tapetilla ovat olleet iPad 3 sekä yhtiön uusi televisioprojekti. Mainituista ensimmäinen tullaan tämän hetken huhutietojen mukaan paljastamaan aivan lähiviikkojen aikana. Jälkimmäisenkin kohdalla voidaan olla jokseenkin luottavaisia, että julkistus tulee vielä tämän vuoden aikana.
Muun muassa Steve Jobsin elämänkerrassa mainittua televisioprojektia on yleisesti kutsuttu iTV:ksi. Nimitys kuulostaakin luonnolliselta valinnalta Applelle, mutta tilanne ei ole aivan niin yksinkertainen. Brittiläinen ITV-televisioverkko on tietysti vastaan moista nimitystä. The Telegraph -lehden mukaan yhtiö olisikin lähestynyt Applea varoittaen nimen käytöstä.
Apple julkisti edellisen televisiolaitteensa iTV-nimellä, mutta vaihtoi sen sittemmin Apple TV:ksi, jotta välttyisi oikeusjutuilta. Voi siis olla, että iTV-nimeä ei nähdä Applen laitetta tulevaa koristamassa. Telegraphin mukaan jotkin analyytikot tosin uskovat, että Apple voisi jopa ostaa ITV:n, jolloin nimen käyttökin olisi mahdollista. Kyse ei olisi kuitenkaan pelkästä nimen ostamisesta, sillä televisioverkolla voisi olla palvelullista annettavaa Applen uudelle tuotteelle. Applen televisiopalvelu tulee tarvitsemaan sisältöpalveluita, joita olisi mahdollista saada ITV:n tuotoksista.
Uusimmissa huhuissa Applen televisio esiteltäisiin kesällä ja sen ominaisuuksiin kuuluisivat muun muassa iOS-sovellukset, iPhone 4S:stä tuttu Siri-ääniohjaus sekä Microsoftin Kinectin tyylinen liikeohjaus. Huhut kertovat myös, että televisiota voitaisiin ohjata esimerkiksi iPhonella ja iPadillä, ja se tukisi iCloud-pilvitallennustilaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple TV ITV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.