WSJ: Google haastaa DropBoxin omalla pilvitilalla

Teemu Laitila
9. helmikuuta, 2012 20:20

Google aikoo viimein julkaista pitkään huhutun oman vastauksensa pilvitallennustilaa tarjoaville palveluille kuten Dropboxille ja Microsoftin SkyDrivelle, raportoi Wall Street Journal.
Raportti ei kuitenkaan kerro tarkempia yksityiskohtia Google Drive -nimellä tunnetun palvelun julkaisun ajankohdasta, vaan julkaisu tapahtuu "viikkojen tai kuukausien" päästä.
WSJ:n tietojen perusteella palvelun perusominaisuudet muistuttavat sen kilpailijoita. Käyttäjälle on tarjolla tietty määrä ilmaista tallennustilaa ja enemmän tilaa saa käyttöönsä lisämaksusta. Palvelun hinnoittelupolitiikasta ei ole vielä varmoja tietoja, mutta arvioiden mukaan Google saattaa pyrkiä kasvattamaan markkinaosuutta muita huomattavasti edullisemmalla hinnoittelulla.
Mahdollisen halvemman hinnan lisäksi Googlen pilvitilan etuna tulee olemaan tiukka integraatio nykyisten palveluiden kuten Google Docsin kanssa, mikä tekee siitä suoran kilpailijan Microsoftin SkyDrive-palvelulle. Google tarjoaa pilvessä toimiva toimistosovelluksiaan jo yritysten käyttöön ja Googe Drive olisi seuraava askel, joka mahdollistaa tiedostojen kätevän jakamisen työntekijöiden kesken.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.