Canonical lopettaa Kubuntun kehityksen tukemisen

Teemu Laitila
8. helmikuuta, 2012 19:24

Työpöydillä erittäin suosittua Linux-jakelua Ubuntua kehittävä yhtiö Canonical on ilmoittanut lopettavansa rahallisen tuen Ubuntun KDE-käyttöliittymään perustuvalle Kubuntu-versiolle. Kubuntun pääkehittäjä siirtyy muihin tehtäviin Canonicalin sisällä.
Canonicalin päätös ei kuitenkaan tarkoita koko kehitystyön loppumista, vaan kehitystyö siirtyy kokonaan vapaaehtoisten harteille. Canonical myös lopettaa maksullisten tukipalveluiden tarjoamisen 12.04-version jälkeen.
"Kyseessä on järkevä päätös bisneksen kannalta", kertoo kehitystyötä johtanut Jonathan Riddel. "Kubuntu ei ole ollut kaupallinen menestys viimeisen seitsemän vuoden aikana ja on epärealistista odottaa odottaa, että sen kehitykseen sijoitettaisiin tulevaisuudessakin taloudellisia resursseja", Riddel kuvailee tilannetta.
Kubuntun taloudellisen tuen loppuminen on ikävä asia erityisesti KDE-projektin kannalta, sillä tulevaisuudessa merkittävimmistä linux-jakeluista vain SUSE ja OpenSUSE jatkavat KDE:n tukemista. The Verge huomauttaa, että KDE-tiimin näpeistä on lähtöisin esimerkiksi WebKit-selainmoottori, johon perustuvat Googlen Chrome ja Applen Safari-selain.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Linux Canonical Kubuntu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.