Talouselämä: kiinteiden nettiliittymien suosio onkin kasvussa

Teemu Laitila
7. helmikuuta, 2012 12:12

Talouselämä huomioi, että aiempina vuosina havaitun trendin vastaisesti kiinteiden laajakaistaliittymien määrä on ollut itse asiassa kasvusuuntainen kaikilla maan isoimmilla operaattoreilla.
Syyksi epäillään operaattoreiden mittavia panostuksia IPTV-palveluiden paketointiin kiinteiden laajakaistaliittymien yhteyteen. Eniten kasvua kiinteissä liittymissä on ollut Elisalla, joka on myös kaupannut Elisa Viihde -palveluaan pisimpään. Elisan kiinteiden liittymien määrä kasvoi Talouselämän mukaan runsaalla neljällä prosentilla verrattuna vuoden 2010 loppuun. Myös Soneran viime vuoden massiiviset markkinointipanostukset ovat kannattaneet ja yhtiö on saanut lisää asiakkaita kiinteille liittymilleen runsaat 3 prosenttia.
Vähiten isoista operaattoreista kiinteitä liittymiä on viime vuosina myynyt DNA (2,7 prosentin kavu), jonka markkinointipanostukset ovat kohdistuneet lähinnä langattomiin 3G-liittymiin eikä yhtiö edes tarjoa varsinaisia laajakaistaan sidottuja viihdepalveluita kilpailijoidensa tapaan.
Lähes ilmaiseksi nettipaketin kyljessä myytävät IPTV-palvelut tuskin kuitenkaan selittävät kaikkea kasvua kiinteissä liittymissä. Langattoman netin alkuhuuman jälkeen moni varmatoimista nettiä esimerkiksi työkäyttöön tarvitseva on päätynyt perinteisiin langallisiin ratkaisuihin, joiden nopeus ei tipu etanavauhtiin kun naapurustossa muutkin haluavat käyttää nettiä samanaikaisesti.
Kuinka moni lukijoista on korvannut ADSL-liittymän tai kaapelinetin langattomalla ratkaisulla? Pitävätkö operaattoreiden lupaukset parantuneista nopeuksista paikkansa?

Lue myös nämä
Tägit
Internet 3G Internet-TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.