Osa Ubisoftin peleistä lakkaa toimimasta ensi viikolla

Matti Robinson
3. helmikuuta, 2012 12:15

Peliyhtiöiden innokkaasti käyttämät DRM-kopiosuojausmenetelmät ovat usein koituneet ongelmallisiksi pelaajille ja siten välillisesti myös peliyhtiölle. Onpa kopiosuojaus lisännyt tutkimusten mukaan jopa piratismiakin -- ainakin digitaalisen musiikin saralla.
Ubisoft on kuitenkin päättänyt vähentää DRM-tarkistuksia tulevista peleistä, joka lupaa PC-pelaajille parempaa. Vielä ei kuitenkaan kannata huokaista helpotuksesta.
Rock, Paper, Shotgun -sivusto kertoo, että kaikki Ubisoftin pelit, jotka käyttävät aina päällä olevaa DRM-suojausta lopettavat toimintansa ensi viikon tiistaina määräämättömäksi ajaksi. Tämä johtuu Ubisoftin servereiden muutosta, joka katkaisee yhteyden DRM-palvelimiin.
Palvelukatko koskee kaikkia pelejä, joissa varmistus on kokoajan päällä. Ja mikä parasta -- tai tässä tapauksessa tietysti pahinta -- pelistä ei toimi edes yksinpeli puhumattakaan verkkomoninpelistä. Ubisoft ei ole kertonut kauanko palvelukatkos kestää. Kyseiset DRM-ongelmat eivät tietysti vaikuta piraattiversioihin, joissa kopiosuojaus on kierretty, joka tekee tilanteesta jälleen kiusallisen peliyhtiölle.
Peleihin, jotka lopettavat toimintansa tiistaina lukeutuvat muun muassa Tom Clancy's HAWX 2, Might & Magic: Heroes 6 ja The Settlers 7. Kaikki Ubisoftin pelit eivät kuitenkaan käytä tätä suojaustapaa. Esimerkiksi Assassin's Creed: Revelations ja Driver: Francisco jatkavat toimintaansa myös katkoksen ajan.

Lue myös nämä
Tägit
DRM Ubisoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.