Apple löi taas ennätykset uusiksi

Panu Roivas
25. tammikuuta, 2012 0:52

Apple julkisti tänään kuluneen kalenterivuoden viimeisen neljänneksen tuloksen, jonka mukaan sen liikevaihto oli 46,33 miljardia dollaria ja nettotulos 13,06 miljardia. Asiasta uutisoi MacRumors.
Applen liikevaihto on kasvanut vuotta aiemmasta lähes kaksinkertaiseksi, ja suurimpana tekijänä on ollut iPhone 4S:n julkaisu. Applen nettotulos oli vuotta aikaisemmin noin 6 miljardia dollaria, joten myös kannattavuus on kehittynyt entisestään. Yli puolet Applen liikevaihdosta muodostuu iPhone-myynnistä, iPadin ottaessa 20% osuuden ja Macit 14% viipaleen.


Apple toimitti viimeisellä neljänneksellä 5,2 miljoonaa Macia, mikä on 26% enemmän kuin vuotta aikaisemmin. iPhonen myyntimäärä kohosi 37,04 miljoonaan, eli 128% korkeammaksi. Vertailun vuoksi Samsung möi samana aikana 35 miljoonaa älypuhelinta. Myös iPadien myynti kasvoi 111% edellisvuoteen verrattuna, ja niitä myytiin yhteensä 15,43 miljoonaa viimeisen neljänneksen aikana. Ainoa myynnin tipahtaminen tapahtui iPodien osalta, joita myytiin 15,4 miljoonaa kappaletta, mikä on 23% vähemmän kuin vuosi sitten.


Seuraavalle neljännekselle Apple odottaa pienempää 32,5 miljardin dollarin liikevaihtoa, sillä Q1 on tunnetusti vuoden hiljaisinta aikaa myynnin kannalta. Toisaalta Applella on myös varaa heikompiinkin neljänneksiin, kiitos sen 97 miljardin dollarin käteisvarojen.
Tästä tuntuu riittävän myös varoja oikeudenkäyntikuluihin, sillä Applen huhutaan vastikään käyttäneen yli 100 miljoonaa dollaria HTC:n kanssa käräjöintiin, ja käynnissä on muutenkin kasoittain patenttioikeuksiin liittyviä kärhämöintejä Applen ja muiden älypuhelimia valmistavien tahojen välillä, joista suurin osa todennäköisesti päätynee ennen pitkää sopuratkaisuun.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Macbook Apple Apple iPhone liikevaihto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.